2021.12.01.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Mit jósoltak egy évvel ezelőtt 2020 lakberendezési trendjeinek ? Szerinted bejött ?

3 min read
2020 a trendek éve….
 
Folyamatosan próbálunk trendik és naprakészek lenni, legyen szó divatról, zenéről vagy lakberendezésről. Egyre inkább teret nyer az a szemlélet, hogy ha valamit lecserélünk vagy felújítunk, az ne csak rövid ideig legyen maradandó, hanem több éven keresztül frissnek és számunkra megfelelőnek találjuk.
 
Íme 10 olyan 2020-as lakberendezési trend, amit nemcsak egyetlen évre, hanem a jóslatok szerint akár az egész évtizedben megfelelőnek találsz majd, hiszen mindegyik szinte örök érvényű, így reméljük, amit ebből megvalósítasz, azt nem unod meg egyetlen év alatt.
 
VINTAGE ELEMEK
Az örök körforgásban, amiben az irányzatok mozognak, mindig visszatérnek a vintage elemek. A 18-19. századi dekorációs elemek, mint például a különleges széklábak és anyagok. Az idei évben azonban nem kell az egész helyiségnek ezekről a darabokról szólnia. Elegendő beszereznünk egy-egy különleges darabot.
 
TENGERÉSZKÉK
Ahogy arról már korábban is írtunk, az idei év színe a tengerészkék, azonban ez egy üzenet is arra irányulóan, hogy sokan a maradandó berendezésben hisznek. Ez az árnyalat tradicionális és modern terekben egyaránt jól mutat.
 
VIRÁGOS TAPÉTA
A mintás tapéták újra betették a lábukat a menő trendek közé, melyek közül a legkiemelkedőbb a virágos verzió. Mi örülünk ennek, és reméljük, hogy sokáig divatban marad.
 
KONTRASZTOS ELEMEK
Éveken keresztül minden fehér volt, most végre párba állíthatjuk. Jöhet a drámai fekete.
 
NEM FEHÉR KONYHA
A 2010-es évek uralkodó konyhatrendje az volt, hogy mindent fehérre festettünk. Az új évtizedben ennek vége, megjelennek a színek, a különböző minták.
 
BALDACHINOS ÁGY
A baldachin idén már nem egyenlő a reneszánszra jellemző súlyos fa elemekkel és bársony drapériákkal.
 
OLÍVA FA
Otthoni kertészek, figyelem! Idén a nagy, trópusi levelekkel ellentétben egy kisebb levelű, ám régi klasszikus tér vissza, mégpedig az olajfa.
 
ANTIK ELEMEK
Festett képek és dekorációs elemek, ezek mind meghatározói lesznek ennek az évtizednek. Ha már korábban elkezdted a gyűjtést, akkor idén se hagyd abba.
 
KONYHAMŰVÉSZET
Most nem a mesteri fogásokra gondolunk, hanem arra, hogy a konyhádat se hagyd ki a dekorálandó helyiségek listájából. Ide is jöhetnek olyan elemek, melyeket az első gondolat alapján inkább a nappaliban helyeznél el.
 
ÍVELT KANAPÉK
A 60-as és 70-es évek art deco divatja visszatér. Lekerekített kanapék és fotelek, különleges anyagokkal bevonva biztosan népszerű elemei lesznek egy trendi otthonnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest